Hobby

  • Pescuitul sportiv: Spre deosebire de pescuitul traditional practicat inca din cele mai vechi timpuri ca forma principala pentru procurarea hranei, pescuitul sportiv sau recreativ, asa cum mai este cunoscut, este practicat, dupa cum spune si numele, ca o activitatea relaxanta, acesta fiind unul dintre cele mai iubite hobby-uri din intreaga lume.
  • Fotografiatul naturii: E un hobby care presupune multe plimbari in natura, prin zone nepoluate, departe de orase, unde plantele si animalele cresc nestingherite.
  • Gradinaritul: Gradinaritul este un hobby sanatos, fiind bun atat pentru femei, cat si pentru barbati. Ce poate fi mai frumos decat sa stai inconjurat de flori, sa respiri miresmele imbatatoare si aerul oxigenat si sa primesti de la soare vitamina D?
  • Calatoriile: Calatoriile, mai ales in interiorul propriei tari, reprezinta una dintre cele mai frumoase experiente pe care le poate avea o persoana. Poti face asta de unul singur, fiind o modalitate de regasire a sinelui, a pacii interioare si poate chiar de cunoastere a propriei persoane.
  • Muzica: Delectarea cu muzica favorita iti face mai mult bine la sanatate decat ai putea crede. Cercetatorii au descoperit ca aceasta ajuta inima, alunga stresul si reduce durerea.
  • Gatitul: Gatitul este foarte relaxant si, mai ales, un obicei sanatos. Nu numai ca vei sti sa apreciezi mai bine savoarea alimentelor, dar vei invata sa iti alegi cu mai multa grija ingredientele, ceea ce cu siguranta e in interesul tau.
  • Limbile străine: Învățarea unei limbi străine nu folosește numai atunci când plănuiești să cutreieri Globul, ci încetinește îmbătrânirea celulelor creierului și are efect pozitiv asupra memoriei. Cunoașterea mai multor limbi străine îmbunătățește funcțiile executive ale creierului, ceea ce înseamnă că sarcinile solicitante pot fi îndeplinite mai repede și mai ușor.
  • Lectura: Nu există dubii în privința faptului că cititul îmbogățește vocabularul și capacitatea de a ne expima. Lectura zilnică ajută individul să fie receptiv, alert și face tare bine la imaginație.
Advertisements
%d bloggers like this: